Meesterdocent Janni Mes

Meesterdocent Janni Mes

Heeft de basis-, leraren- en meester docentenopleiding in Raja Yoga gevolgd bij meester Henk Plaatsman te Den Helder. Tevens Bakti- en Heelmeesterlessen. Kinderyoga docentopleiding bij Osmose te Den Haag.
Les gegeven in diverse plaatsen, later alleen nog in Den Helder.
Eigen lesboeken: Basisopleiding, Kinderyoga docenten opleiding en 50+ yoga.
Opgericht: Stichting Alaya yogaschool voor kinderen en volwassenen, deze is inmiddels opgeheven.
Interesses: niet alleen de yoga wetenschap, maar ook psychologie, antropologie, symbolenleer en de natuur, een grote levensschool (heeft een volkstuin).
Janni: ik woon nu vrij en te vreden op het mooie Huisduinen en geef daar niet alleen de laatste 2 groepen les, maar ook aan een grote groep ouderen op vrijwillige basis yoga. Ouderen yoga op basis van Raja Yoga.

ohm

Carina Boersen

Carina Boersen

Dankzij Janni van stichting Alaya heb ik mijn passie gevonden, en dat heeft wel een tijdje geduurd hoor! In het begin was ik helemaal niet zo zeker van de yoga en de lessen die Janni ons gaf. Later begreep ik dat het precies was wat ik nodig had om mijn juiste (yoga) pad te vinden! Nu ben ik Raja Yoga docente en wil graag mijn enthousiasme overbrengen op anderen. Dat doe ik o.a. via mijn yoga lessen maar ook via mijn site en de blogs die ik schrijf.
Door de yoga kreeg ik een flexibele geest in een flexibel lichaam en dat is nu ook mijn lijfspreuk geworden! En natuurlijk: begin de dag met een lach!

Janni over Carina: "we are the world", deze uitspraak heeft zeker betrekking op Carina. Leef het Leven en ervaar, het liefst in het Paradijs (Griekenland?) Ze maakt iedereen blij met haar lach. Haar interesse is ruim. Volgt haar eigen intuitieve weg en geeft de basislessen Raja Yoga een eigen gezicht. Door de meesterlessen vindt ze langzaam haar weg naar hart en hoofd.

ohm

Caya Yoga

Caya Yoga

CayaYoga in Julianadorp, geeft les in dé klassieke vorm van Yoga n.l., Raja Yoga Dit is de volledige, duizenden jaren oude klassieke Yoga training, gericht op meditatie, de Yoga-sutra’s van Patanjali vormen de filosofische, wetenschappelijke basis en de Hatha Yoga ondersteunt het met de Yogatechnieken. Patanjali heeft de Yoga vorm gegeven als een compleet stelsel, waarin alle Yogavormen een plaats hebben gekregen. Dat alles maakt de Raja Yoga, oorspronkelijk en uniek.

Eerst breng je alles in je lichaam en geest in evenwicht (Hatha Yoga-technieken), daarna kun je je verder bekwamen met behulp van meditatie. Meditatie is de hoogste stap in Yoga en een bekroning van yogabeoefening. Onder Koninklijke of Klassieke Yoga (Raja Yoga) kunnen alle bekende en minder bekende Yogavormen worden ondergebracht, zoals Kriya Yoga, Hatha Yoga, Mantra Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga en Karma Yoga. Dat maakt dit systeem compleet en integraal.

CayaYoga staat voor come as you are yoga, dus kom zoals je bent.Jong of oud, groot of klein , dik of dun, lenig of minder lenig…iedereen kan tenslotte wel een beetje yoga gebruiken in zijn leven, is mijn idee! De achterliggende gedachte is om je hoofd, je hart en je lijf op één lijn te krijgen, d.w.z., meer rust in je hoofd , (zelf)liefde in je hart en meer flexibiliteit in je lijf. De yoga asana’s of oefeningen zijn maar een klein onderdeel van Raja yoga!

Wil je een soort van combi van meditatie lessen en mindfulness en lichamelijke oefeningen? Kom langs in Julianadorp en misschien is Raja yoga wel iets voor jou!

Contact: Carina Boersen
Tel. 0630882144
Kruiszwin 4336
1788 RB, Julianadorp
ohm

Elisa Bakker-Assorgia

Elisa Bakker-Assorgia

Er was eens een meisje…
die wilde groeien maar… O WEE ze hield zich zo klein!
die van veranderingen hield, maar… nee, alles moest en zou altijd bij het oude blijven!
die het liefst wilde spelen, maar… van zichzelf heel serieus en verstandig moest zijn,
die de hele wereld vertrouwde… boven haarzelf!
En toen.....
Stapje voor stapje kwam vertrouwen om de hoek kijken en ze besefte:
ik mag groot EN klein zijn!
ik mag spelen met de veranderingen en me verwonderen over de uitkomsten!
ik mag geloven in mezelf, en omarmen wie ik ben!

Vertrouw,
Geloof,
Speel,
Verwonder!

Het meisje haalde deze woorden niet uit boeken, elke letter heeft ze dóórleefd! Het maakte van haar een Vrouw… die haar kind-zijn niet vergeet!

Heel lang geleden hebben de Raja Yogalessen mij in beweging gezet en de reis is nog in volle gang! Waarom ik ervoor gekozen heb om yogadocent te worden? Om aan anderen door te geven wat ik kreeg: een kans…om jezelf te zijn!

Elisa Bakker-Assorgia "Met de voeten stevig op aarde en je blik omhoog gericht, toon je het Leven je Ware aard. Durf, speel en geniet!"

Janni over Elisa: Bij Elisa wordt alles mentaal verwoord en verwerkt, maar zodra ze les geeft is de chaos verdwenen en kan ze alleen maar intuitief zijn. Ze komt tot eenheid door de chaos in brand te zetten. Dan is er visie. Ze volgt nog steeds de meesterlessen en is, indien het werk het toelaat, mijn steun bij de grote groep ouderenyoga.

ohm

Defensie Yoga

defensie yoga

Locatie

De lessen worden gegeven bij "Bureau Sport" op de Nieuwe Haven in Den Helder.

Lestijden

Elke donderdagmiddag van 16.30- 17.30, Vrije inloop.
Gratis deelname voor alle defensiemedewerkers.

Inhoud van de lessen

De les bestaat uit de volgende onderdelen:
  • 20 min. Warming up
  • 10 min. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  • 20 min. Hatha Yoga oefeningen
  • 10 min. Concentratie en meditatie

contact

Elisa Bakker-Assorgia
tel. 0223 647499 / 06 53151973
email: elisa.assorgia@quicknet.nl

ohm

Aurora Pool-Assorgia

Aurora Pool-Assorgia

Mijn naam is Aurora, ben getrouwd en moeder van twee zonen.
Sinds 2003 volg ik de lessen van Janni Mes, Meester docent van Alaya Raya Yoga school. In de loop van de jaren heb ik een diploma gehaald voor de kinderyoga-, de basis- en de docentopleiding.
Naast yogajuf werk ik als pedagogisch medewerkster en volg ik de Meester docenten opleiding. Wat begon als een opleiding is yoga nu deel van mijn leven geworden. Het is een reis naar je diepste Zelf. Door hard te werken, ontdek je wie je werkelijk bent en dat geeft inzicht, ruimte en rust. Yoga heeft mijn hart geopend zodat ik mijn licht, kennis en liefde kan uitstralen naar de buiten wereld.

Janni over Aurora: Een intuïtieve en behoudende Aurora is door levenservaring gegroeid naar een liefdevolle en toegewijde vrouw. Ze straalt vrede, liefde en rust uit, zonder oordeel des persoons, wat haar geliefd maakt bij de kinderen. Door de meesterlessen groeit ze langzaam uit tot toewijding en aspiratie aan het Geheel.

ohm